Home Belastingen

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Hulp en advies over Belastingen | Gastouderverzekering.nl

Waarover betaalt een gastouder belasting

In Nederland bent u verplicht over inkomsten belasting te betalen. Als gastouder bent u dit dus ook verplicht, alleen moet u hier dan zelf zorg voor dragen. Bij een gastouder vallen de verdiensten onder inkomsten uit overige werkzaamheden. U moet als gastouder in de gaten houden hoeveel geld u heeft ontvangen voor het gastouderschap en hoeveel geld u heeft uitgegeven om dit geld te kunnen verdienen. Wat dan namelijk overblijft, is de winst of in belastingtermen gesproken “het belastbare inkomen”. Het is dus enorm belangrijk dat u de gemaakte kosten goed bijhoudt, dit kan namelijk enorm in de inkomsten die u bijverdiend als gastouder schelen. Vooral wanneer het om de bijverdiensten van een partner gaat, houdt je het totale gezinsinkomen ook lager, wanneer je alle kosten declareert.

Welke kosten kan ik aftrekken

Voordat u gaat werken als gastouder is het van groot belang precies te weten welke kosten aftrekbaar zijn. Vanuit gaande dat het gaat om kinderen die u opvangt in uw eigen huis, kunt u alle kosten aftrekken die u maakt om de kinderen te kunnen opvangen. Kosten die u bijvoorbeeld maakt voor de veiligheid en opvangvoorzieningen. Verder kunt u kosten voor extra aangeschaft speelgoed en gemaakte kilometers om kinderen van en naar school te brengen. Tevens kunt u kosten aftrekken die te maken hebben met extra eten en drinken en eventuele wassen die u extra moet draaien. Informeer hierna, zodat u precies weet welke bedragen voor bepaalde kosten staan.

Moet ik altijd belasting betalen

Hoewel iedereen in Nederland belastingplichtig is, is er ook nog een belastingvrije som. Dit betekend het bedrag dat je jaarlijks mag verdienen zonder inkomstenbelasting te moeten betalen. In 2010 was dit bedrag per persoon € 6430,-.

Voor actuele bedragen voor 2013 en 2014 kan u gratis folders aanvragen bij de Belastingdienst.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang