Home Certificeren kinderopvang

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Certificeren kinderopvang | Gastouderverzekering.nl

Certificeren kinderopvang

Als een ouder zijn of haar kindje naar een crèche of andere vorm van kinderopvang brengt, wil hij/ zij graag dat het kindje goed terecht komt.

Uiteraard moet de crèche vriendelijke en lieve begeleiders hebben, maar het is ook belangrijk dat degene een certificaat voor kinderopvang heeft.

Dit certificaat toont aan dat de kinderopvang gecontroleerd is en goed personeel heeft. Behalve dat zo iemand weet hoe een kindje per leeftijdscategorie in elkaar zit (wat kunnen ze op welke leeftijd), hebben zij ook een EHBO diploma voor kleine kinderen. Kleine dingen die per kind kunnen verschillen (denk aan spugen, moeilijk eten, niet sociaal) zijn lastige dingen om te herkennen. Iemand die gecertificeerd is voor kinderopvang, herkent kleine signalen van kinderen.

Wat houdt certificeren kinderopvang in?

Een kinderopvangcentrum mag zonder HKZ certificaat werken, maar het mag ook een HKZ certificaat aanvragen. Voordat een kinderopvang gecertificeerd wordt, wordt er gekeken naar bepaalde doelstellingen waar een opvang aan moet voldoen. Denk hierbij aan veiligheid, manier van omgaan met kinderen, leermiddelen, het personeel enzovoort.

Een HKZ certificaat bij kinderopvang geeft ouders een grotere garantie dat de dingen goed geregeld zijn en dat schept meer vertrouwen. Dit werkt twee kanten op, want als een kinderopvang eenmaal gecertificeerd is, is het ook gemakkelijk om opgeleid personeel aan te trekken die vaak meer gemotiveerd zijn. Het gevolg hiervan is dat de leidsters minder vaak zijn en dat de kinderen dus minder vaak ‘een nieuw gezicht’ bij hun kinderopvang zien.

Zo’n 30% van alle kinderopvang heeft een certificaat.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang