Home Hoe word ik gastouder

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Hoe word ik gastouder | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang

Hoe word ik gastouder?

Hoe word ik gastouder is een vraag die je op meerdere manieren kunt beantwoorden. Het ligt er namelijk maar net aan waarvoor de vraag is bedoeld.

Om bijvoorbeeld voor de belastingdienst als een gastouder te worden gezien en hiervoor dus ook qua belastingen in aanmerking te komen gelden andere regels en voorwaarden dan voor je buurvrouw bijvoorbeeld. Een buurvrouw kan jou bijvoorbeeld prima als gastouder zien en ook gebruiken, maar voor de belastingdienst wordt jij dan misschien weer niet als gastouder gerekend.

Gastouder worden voor de belastingdienst

Als je gastouder bent en hiermee geld verdient dan moet je hiervan inkomstenbelasting betalen voor de belastingdienst. Naast het feit dat je over het verdiende geld inkomstenbelasting moet betalen, kunnen mensen ook subsidies krijgen als ze hun kinderen naar een gastouder toe brengen. Om misbruik van deze subsidies te voorkomen zijn er dus een aantal strikte regels opgesteld door de belastingdienst. Dit om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van deze regelingen.

Voor alle regels en voorwaarden waar je aan moet voldoen kun je het beste even een kijkje nemen op de site van de belastingdienst.

Gastouder worden, vertrouwen is belangrijk

Gastouder worden kan in principe iedereen, maar als je kinderen hebt stuur je natuurlijk niet zomaar je kinderen naar vreemden toe. Het is dan dus ook heel belangrijk dat mensen jouw vertrouwen. Als mensen je al kennen, bijvoorbeeld omdat je kinderen op dezelfde school zitten, dan is dit natuurlijk al een pluspunt. Heb er begrip voor dat sommige mensen je eerst wat beter willen leren kennen, voordat ze hun kinderen naar je toe gaan brengen. Nodig ze dus een keertje uit voor een kopje koffie en laat ze wat meer over jezelf zien.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang