Home Kinderopvangtoeslag

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Kinderopvangtoeslag | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag, dat is pas een goed woord voor scrabble! Maar daarvoor zult u zich vast niet op deze site bevinden.

Als jouw kinderen naar een kinderopvang gaan, en dit kan in allerlei vormen en maten zijn, dan kunt u recht hebben op kinderopvangtoeslag. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer uw kind naar een gastouder gaat, naar de naschoolse opvang of naar een peutercrèche.

Toeslag en belastingdienst

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat u voor een toeslag bij de belastingdienst moet zijn. De kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor de kosten van de kinderopvang.

Om kindertoeslag te kunnen krijgen, moeten zowel u als uw partner allebei werken. Tevens is het ook mogelijk om een toeslag te krijgen als u niet werkt, maar een opleiding volgt of bezig bent met een re-integratie traject.

Aanvragen van kinderopvangtoeslag

Om een kinderopvangtoeslag te kunnen krijgen moet u deze aanvragen. Per soort opvang gelden bepaalde regels. Er wordt bijvoorbeeld strenger gecontroleerd op gastouders, aangezien er in het verleden misbruik werd gemaakt van deze opvang. Mensen gaven aan een gastouder te hebben, terwijl dit niet het geval was bijvoorbeeld. De gastouder moet nu bijvoorbeeld al in het landelijk register kinderopvang staan, anders hebt u geen recht op kinderopvangtoeslag.

Als je kinderopvangtoelsag hebt aangevraagd dan krijgt u 8 weken na aanvraag bericht van de belastingdienst. Als u kinderopvangtoeslag krijgt, dan krijgt u deze elke 20e van de maand uitbetaald. Wijzigt er iets in uw situatie? Dan moet u dit doorgeven aan de belastingdienst, zodat de belastingdienst een nieuwe calculatie kan maken. Aan het einde van het jaar krijgt u een nieuwe voorschotbeschikking opgestuurd, u hoeft dus niet opnieuw kinderopvangtoeslag aan te vragen.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang