Home Kindertoeslag belasting aanvragen

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Kindertoeslag belasting aanvragen | Gastouderverzekering.nl

Kindertoeslagen

Als u een kindje heeft gekregen, heeft u recht op toeslagen vanuit de overheid. Allereerst krijgt u kinderbijslag. U krijgt dit per kind en het bedrag is voor iedereen hetzelfde, ongeacht het inkomen.

Als uw kindje eenmaal aan is gegeven bij de gemeente, krijgt u na ongeveer drie weken bericht dat u kinderbijslag aan kan vragen. Dit kan via internet, mits u in het bezit bent van een DigiD.

Daarnaast kan het zijn dat u recht hebt om kinderopvangtoeslag. Deze kindertoeslag kunt u bij de belasting aanvragen. hieronder vertellen we hoe dat werkt.

Tot slot kan het ook nog zo zijn dat u recht heeft op een kind gebonden budget. Deze kindertoeslag hoeft u niet bij de belasting aan te vragen, dit wordt vanzelf berekend nadat het kindje is aangegeven en u ontvangt hierover bericht. Hoe meer kinderen u heeft, hoe meer kindgebonden budget u krijgt en hoe eerder u hier recht op heeft. Bij twijfel kan u het laten controleren door een accountant of boekhouder.

Kindertoeslag bij de belasting aanvragen

Als u kinderopvangtoeslag wilt aanvragen, kan u een programma downloaden via de website van de belasting. U houdt uw sofinummer, uw jaaropgave of loonstrook, uw contracten met de kinderopvang en uw DigiD inlogcode bij de hand. Het programma rekent vervolgens voor u uit of u recht hebt op een kindertoeslag van de belasting en u kunt het met dit programma ook aanvragen.

Uiteraard kan u ook naar uw belastingkantoor gaan en daar, met een werknemer, een formulier invullen als u moeite heeft met het invullen van de vragen.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang