Home verplicht pedagogisch beleid gastouders

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


verplicht pedagogisch beleid gastouders

Pedagogisch beleid

Als gastouder ben jij verplicht om je aan het pedagogisch beleid van je gastouderbureau te houden. Je krijgt dit pedagogisch beleid vaak al bij een eerste gesprek met het gastouderbureau.

In het pedagogisch beleid staat een duidelijke omschrijving van hoe het gastouderbureau vindt dat jij met kinderen om moet gaan. Hierbij moet je niet denken aan stelregels van ‘hoe verschoon ik een luier?’, maar wel aan stelregels als het stimuleren van kinderen, het oplossen van ruzies, de omgang met kinderen en een stukje opvoeding.
Als gastouder zijnde teken je een contract met het gastouderbureau en met de vraagouder. In dit contract staat vermeld dat jij het eens bent met het pedagogisch beleid van het gastouderbureau.

Verplicht pedagogisch beleid

Let op, als jij tekent dat je het eens bent met het pedagogisch beleid, zorg dan altijd dat er een verwijzing is naar het pedagogisch beleid, of voeg het toe bij het contract (met handtekeningen van beide partijen). Jij bent als gastouder verplicht om je aan het pedagogisch beleid te houden.
Als het gastouderbureau ineens een ander pedagogisch beleid maakt, moet jij je hier dus ook aan houden!
Stel je voor dat het gastouderbureau ineens zegt dat ze hun pedagogisch beleid zodanig gaan veranderen, dat jij er nadeel van hebt. Bijvoorbeeld dat ze willen dat alles biologisch gebeurd en dat je bijvoorbeeld geen wegwerpluiers meer mag gebruiken. Het is daarom belangrijk dat er altijd een verwijzing in het contract staat naar het pedagogisch beleid waar jij het mee eens bent. Staat dit er niet in, dan ben je verplicht om je ook aan het nieuwe pedagogisch beleid te houden.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang